INGRIDS TIDSLINJE

2021
December 22

JULESANATORIET PÅ TV

JULESANATORIET PÅ TV

Når advendstiden treffer som en medisinball i bakhodet, tilbyr Kari Slaatsveen og Ingrid Bjørnov nitti minutters kjærlig innleggelse på Julesanatoriet. I ti år har de invitert publikum inn, og julen 2021 fikk også TV-titterne nyte et skråblikk på juletradisjoner og adventstid. Julesanatoriet ble sendt på NRK TV.

2020
October 2

HERFRA TIL HEKTENE

HERFRA TIL HEKTENE

2020 er et rart år for alle. Koronapandemien fører til avlysninger i fleng. For kulturbransjen er situasjonen kritisk. Ingrid benyttet anledningen til å samle et utvalg kåserier skrevet for ulike publikasjoner og til egne forestillinger til boka ”Herfra til hektene” (Vega Forlag). Boken ble også utgitt som lydbok.

2017
September 17

Kvinne som sitter ved et piano

Med nylagt hår og steppesko står Ingrid Bjørnov på scenen med sin femte soloforestilling, ”Steinway to Heaven”. Premieren er i Drammens Teater i september 2017. Forestillingen blir mottatt med stormjubel hos publikum og anmeldere, som blant annet får stifte bekjentskap med ”Tvangstrekk” – en gammel kjenning som dukket opp i..Read More

April 10

JUGEKORS OG SØRGERENDER

JUGEKORS OG SØRGERENDER

Med et knippe låter publikum kun har fått oppleve live, og noe nyskrevne sanger, går Ingrid Bjørnov i studio igjen. Resultatet er albumet ”Jugekors og sørgerender”, som avsluttes med Ingrids nakne og rørende tolkning av Marius Müllers ”Den du veit”.  

2016
November 18

TROMMER OG BACH

TROMMER OG BACH

Alle veier fører til Bach. I hvert fall for Ingrid Bjørnov. Dette er leken tolkning av tolv kjente og mindre kjente temaer av Johann Sebastian Bach, i samspill med Ole Petter Hansen Chylie. Albumet inkluderer blant annet ”Air” og ”Jesu bleibet meine freude”, for trommer og klavér.

September 19

ALMA MATER

ALMA MATER

I 1916 ble Alma Mater hengt opp i Universitetets Aula i Oslo. Men kunstneren, Edvard Munch, var i tvil. Han malte motivet flere ganger, og i 1926 fikk han prøvehengt en annen variant – Forskerne – på samme plass. Så bestemte han seg for Alma Mater, frem til han i..Read More

2015
March 21

DAGSVERK FOR DOWN

DAGSVERK FOR DOWN

Den 21. mars 2015, på Verdensdagen for Down syndrom, går aller første Dagsverk for Down av stabelen. Idéen startet via en håndskrevet lapp Ingrid delte i sosiale medier, med lovnad om å gi sitt dagshonorar til saken, og med oppfordring til å få andre til å gjøre et dagsverk. I..Read More

2014
February 26

SYDNEY CALLING

SYDNEY CALLING

Etter fem års musikalsk samarbeid med ti år gamle Oslo fagottkor, reiser koret og deres høye beskytter Ingrid Bjørnov på jubileumstur. Turen går til Sydney, med operahuset som mål og MardiGras i kikkerten. I Sydney holder de forestillingen “The Hills Are Stayin’ Alive: A tribute to our favourite things“.

2012
August 13

SE NORGES BLOMSTERDAL

Beige omslag med medalje og bilde av et pikekor

Ni år gammel begynte Ingrid Bjørnov i kor. Målet var først og fremst å få kloa i en krimplinkjole, men det trengtes ikke mange øvelser før hun var på god vei inn i et fellesskap som har preget henne for livet. Boka ”Se Norges blomsterdal” er en selvbiografisk og rikt..Read More

2005
March 31

INGRID BJØRNOVS PIANOBOK

Tegning av kvinne i rosa kjole som sitter på et sort piano

”Velkommen til en praktisk-humoristisk veiledning i pianospill for etternølere og unnasluntrere”. Slik åpner Ingrid Bjørnovs pianobok, som hun gir ut på Vega forlag i 2005. Boka er ment som en håndbok for nybegynnere og dem som vil friske opp gamle kunster.

Back to top