Dagsverk for Down er en stiftelse som arbeider for å bedre villkårene for personer med Down syndrom, fortrinnsvis i Norge. I tillegg til å være et supplement til øvrige stiftelser med liknende formål, er tanken å fungere som en gave-stiftelse, med minimal administrasjon. Innsamlede midler øremerkes formål og organisasjoner som kommer mennesker med Down syndrom til gode, og som bidrar til synliggjøring og inkludering.

Dagsverk for Down ble startet som en årlig aksjon av Ingrid Bjørnov i 2015. Idéen var å få folk med på en humørfylt dugnad på Verdensdagen for Down syndrom, 21. mars, og oppstod via et håndskrevet ark i soasiale media og løfte om å gi sitt dagshonorar til innsamlingen. Målet var på sikt å få samlet inn en million kroner til et digitalt kunnskapssenter, i regi av Norsk Nettverk for Down Syndrom (NNDS).

I 2018 ble målet om en million kroner nådd, og den digitale kunnskapsportalen “Oppsiden” ble offisielt lansert. Det skjedde 26. oktober i Oslo, og den høytidelige åpningen ble foretatt av statsminister Erna Solberg. Det er en milepæl, på alle måter, og mange menneskers arbeide og årsverk er gått med for å realisere “Oppsiden“. Ikke minst har mennesker i det ganske land bidratt med nettopp et dagsverk: folk har strikket, malt, pantet, sunget, bakt, stekt, danset, skrevet, rocket, fotografert, lakkert, ryddet, gått og snekret for down. Folk har rettet prøver og drevet dank for down. En stor takk til dere alle!

Dagsverk for Down mars 2020 ble primært digital, med livestreamet konsert med Ingrid Bjørnov. Det innbragte en rekordsum, som i dag forvaltes av stiftelsen Dagsverk for Down. Målet er å dele ut pengepotter til foreninger, grupper og enkeltpersoner som gjør en innsats for mennesker med Down syndrom. Turngruppen Stjerneakrobat i Fredrikstad, aktivitetsgruppen Senior-Treffen og naturgruppen Himmeljegerne er tre som har mottatt en pott for å støtte deres arbeide. Nye utdelinger annonseres 21. februar 2021.

Vi sees igjen 21. mars 2021!

Du kan følge aktiviteten på aksjonens Facebook-side

(ønsker du å bidra utenom aksjonsdato 21. mars så er det absolutt mulig. Kontonummer er 1720.28.80436, og VIPPS-nummer er 584332)

Back to top