Hjerte av tannhjul mot grønn bakgrunn, logo Dagsverk for Down

Tildelinger fra Dagsverk for Down

Stiftelsen Dagsverk for Down ble initiert av Ingrid Bjørnov i 2015. Målet er å sette fokus på Verdensdagen for Down syndrom 21. mars, og samle inn midler som kommer mennesker med Down syndrom til gode. Årets mottakere er:

HIMMELJEGERNE inviterer til kompromissløse turer hvor alle lærer tur fra bunnen av – uansett nivå. Mestringsleirene lærer folk kano, fisking, naturorientering, telt, bål m.m. I tillegg gjør Himmeljegerne kunnskapsoverføring til andre ved å holde foredrag og presentasjoner om opplegget. Dagsverk for Down ønsker å støtte dette arbeidet. Vi gir derfor 100.000,- til Himmeljegerne.

GRIP DAGEN legger til rette for fritidsaktiviteter for utviklingshemmede i Drammensområdet. Faste aktiviteter inkluderer mandagsklubben og torsdagstrening, i tillegg kommer sesongrelaterte feiringer og turer. På Mandagsklubben får de besøkende både sosialt samvær, aktiviteter, musikk og servering. Dagsverk for Down støtter Mandagsklubben med 40.000,- for videre aktiviteter som kommer mange til gode

SUPERTEAM I BODØ HÅNDBALLKLUBB ble grunnlagt i 2017, spiller i HU-serien, og hadde sin første kamp på bortebane i 2021. Laget inviterer til trening, kamper og fellesskap via håndballen. Dagsverk for Down støtter videre arbeide som gir spilleopplevelser for flere, og gir 40.000,- til Superteam.

ATELIER BLEKKSPRUT i Oslo er grunnlagt som et atelier og galleri for kunstnere med funksjonsvariasjoner. Her kan kunstnere i ulike aldre arbeide med deres prosjekter og kunstneriske uttrykk. Dagsverk for Down ønsker å støtte Atelier Blekksprut med midler til materialer, utstillinger eller andre relevante aktiviteter, og tildeler 20.000,- til prosjektet.

FOTOGRAF BJØRN WAD har siden 2013 fotografert par og familier som inkluderer mennesker med Down syndrom. Fotoserien «Family Portraits» er blant annet blit utstilt på Rådhusplassen i Oslo i anledning Verdensdagen for Down syndrom. Målet er å publisere fotoserien i en egen bok. Noen av bildene kan sees her: https://www.bjornwad.com/family-portraits Dagsverk for Down ønsker å støtte bokprosjektet med 20.000,-.

MUSIKALIS ble grunnlagt i 1990, og er i dag en foreldredrevet organisasjon som fremmer musikkglede for alle. Foruten jevnlige øvelser inviterer også Musikalis til konserter og forestillinger, og en gang i året er det stor dansegalla på Hedmarken. Dagsverk for Down støtter årets dansegalla med 20.000,-.

ELVISDRAKT TIL OVE: Ove har i en årrekke gledet store og små med sine Elvis-fremføringer. Nå trenger han ny Elvisdrakt, og Dagsverk for Down ønsker å støtte dette med 10.000,-.

Du kan også følge Dagsverk for Down på Facebook og Instagram. Årets dagsverk skjer 21. mars, og alle er inviterte til å bidra med sitt dagsverk!

Back to top