Spynorsk the Musical

En helt ny musikal hadde premiere på Det Norske Teatret 13. april: Spynorsk the Musical. Tekst og manus er ved Are Kalvø, og musikk av Ingrid Bjørnov. Musikalen tar for seg demokratik, språk, pågangsmot, vafler og drømmer – og ikke minst Ivar Aasen i splitter nytt og nokså uvant superheltlys! I hovedrollene: Julie Moe Sandø (Aase Ivarsen), Frank Kjosås (Ivar Aasen) og Pål Christian Eggen (Geir).

Musikalen har fått gode anmeldelser i pressen. Mona Levin i Aftenposten skriver “Fælsleg morosamt” og fremhever både ensemblet, regi, humor og musikk. Hun gir terningkast 5. Karen Frøsland Nystøyl i NRK fremhever at musikalen er “…proppful av satire og humor i kjent Kalvø-stil” og at “Eg kan syngja bøyinga av verbet å symja på ein sløy og smygande melodi signert Ingrid Bjørnov“. Også hun fremhever ensemblet, og gir terningkast fire. Jon Selås i Nettavisen skriver at “Ingrid Bjørnov har levert en imponerende variert og karakteristisk musikk, (…), orkesteret leverer prikkfritt, scenografien storslått og kostymene er velfungerende” og gir terningkast fire.

Vil du også være med og synge verbet “å symja“? Det er det all grunn til! For billetter og mer informasjon, se: https://www.detnorsketeatret.no/framsyningar/spynorsk-the-musical

Back to top