Prøysens Ærespris til Ingrid

Alf Prøysens Ærespris ble delt ut 23. november 2022. Det var Kari Bremnes som på vegne av juryen sto for overrekkelsen, blant annet med ordene “Det er nesten en ubegripelighet at ikke Ingrid Bjørnov har fått Alf Prøysens Ærespris før i år”. Ingrid kvitterte med musikalske innslag sammen med Stian Carstensen, og følgende ord:

«Dette kom som lyn fra klar himmel!
Jeg er overrasket, overveldet og takknemlig over å bli tildelt Alf Prøysens Ærespris.
Jeg kan takke mine lærerforeldre for at det renner Prøysen i blodet mitt.
Det begynte i barndommen med Pirion og Humpetitten, forsatte i ungdommen med Trassvisa hennes Tora og Kjærest på en stol. Så ble jeg gift, med småbruk uti Indre Østfold, der Driftssjefen er hest. Jeg sverger fortsatt til «Blanke ark og fargestifter tel», som i mitt tilfelle består av tjukt akvarellpapir og teknisk blyant med bløtt bly størrelse 1,3.
Sirkelen er på mange måter sluttet nå: jeg synger Prøysen for min mor, som hun en gang sang for meg. Å motta prisen akkurat i år er både svimlende flott og litt vemodig.
Jeg dedikerer derfor prisen til Mor og Far Bjørnov, som klemte musikk inn i hver fiber av min barndom. Jeg takker juryen, Prøysenslekta, NOPA, Norsk viseforum, og Norske Barne- og Ungdomsbokforfattere.
Dette kommer jeg til å leve lenge på – «lykkelig med sukker på».

Ingrid Bjørnov”

Back to top