Dagsverk for Down

“Dagsverk for Down” er en lavterskel-aksjon for å få folk til å bli med på nettopp et dagsverk for Down. Aksjonen ble startet av Ingrid Bjørnov i 2015, og begynte med et håndskrevet ark i sosiale media og løfte om å gi sitt dagshonorar til innsamlingen.

Dagsverk for Down fikk stor oppslutning. Folk bidro med flaskepant, kaffesalg, strikking, omvisning, kakesalg og selv dank for Down, og resultatet ble 109.000,- innsamlede kroner. Pengene ble gitt til Norsk Nettverk for Down Syndrom (NNDS), og målet er et norsk kompetansesenter for mennesker med Down, deres familie, skoleverket, helsevesenet, politikere og andre.

banner_down_2015

Dagsverk for Down fortsatte i 2016, hvor 21. mars havnet i påskeuka. Her var det bare fantasien som satte grenser for hva man kan bidra med. Skismøring for Down? Rydde rommet for Down? Kreativiteten var stor, og aksjonen i 2016 innbragte hele 152.888,-! 52.900,- av dette skrev seg fra salg av smykket “Hjerterom“, hvor 50,- per smykke går uavkortet til saken.

I 2017 ble det invitert til Dagsverk for Down for tredje gang. Aktiviteter strakte seg fra kakesalg til huskonserter, fra trommetime til luehekling, og sogar dank! En rekke folk bidro til årets nettauksjon, og i tillegg var det et større arrangement i Frognerparken i Oslo, i regi av Norsk Nettverk for Down Syndrom. Året 2017 innbragte rekordmessige 430.231,-!

Mens vi venter på resultatet for 2018, kan vi melde inn at foruten nettauksjon, huskonserter, La-det-swinge-jakke for Down, flaskepant, tryne-i-svingen-telling, jekselfelling, prøveretting, telle ostepop for Down, middagshvil, hyllekjøpdugnad, skritteller for Down, muffinsbaking, flyplasspilling, kostymesalg og selvfølgelig #rockthesocks var noen av årets innmeldte aktiviteter.

Du kan følge aktiviteten på aksjonens Facebook-side:

https://www.facebook.com/dagsverkfordown/

(PS – ønsker du å bidra utenom aksjonsdato 21. mars så er det absolutt mulig. Kontonummeret er 8601.67.62662, merk med “Dagsverk for Down”. Nytt av 2017 er muligheten for å vippse: 84535)